BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

joi, 22 octombrie 2009

Ce facem in caz de cutremur!

M-am gindit sa va impartasesc citeva din metodele de supravietuire in caz de cutremur. Sigur citeva din aceste idei vor fi in totala contradictie cu ceea ce ati auzit sau ati invatat la scoala sau din alte surse de informare.
Daca sunteti la birou sau la scoala, NU va bagati sub birou sau banca, in cazul in care tavanul va cadea ve-ti fi strivit o data cu mobilierul. Salvatorii specializati in cautarea supravetuitorilor in urma cutremurelor spun ca cel mai bine este sa va lungiti linga birou sau intre culoarele dintre banci, astfel daca tavanul va cadea va strivi mobilierul, dar nu si pe dvs, pentru ca va ramine un mic spatiu intre tavan si pardoseala pe care sunteti asezat.
De fapt totul se bazeaza pe asa zisa metoda a triunghiurilor, intotdeauna in urma prabusirii tavanului peste mobiler se vor forma niste triunghiuri in care puteti supravietui.
Daca sunteti in pat tot ce trebuie sa faceti este sa va rostogoliti din pat jos, si sa ramineti linga pat.
Daca stati pe canapea va puteti aseza in spatele sau in fata ei jos pe pardoseala.NU va asezati in golurile de usi. Sa nu uitam ca majoritatea usilor metalice de la apartamente sunt montate cu spuma poliuretanica intr-un gol format din zidarie de BCA si exista pericolul ca tocul sa se desprinda si sa va taie efectiv.....
NU fugiti pe scari, ele vor fi primele care vor cadea in cazul unui cutremur.

0 comentarii: